THQ Nordic postao vlasnik Metro, Dead Island, Saints Row i ostalih serijala

Raspadom izdavačke kuće THQ 2013. godine rasprodata su prava na brojne igre i serijale. Najveći kupci bili su tadašnji Nordic Games i Deep Silver, koji su međusobno podelili Darksiders, Red Faction, Saints Row, Metro i brojne druge serijale.

Austrijski Nordic Games od tada je nastavio dobro poslovanje te su postali vlasnici nekoliko nemačkih razvojnih timova. Prošle godine kompanija je preimenovana u THQ Nordic, a danas je najavila svoje najveće širenje do sada. Za iznos od 121 milion evra kupili su nemačku firmu Koch Media, a s njom i izdavačku kuću Deep Silver, samim tim i igre i njenom vlasništvu.

THQ Nordic do sada je imao 86 franšiza u svom vlasništvu, a ovom akvizicijom je dobio neke vrlo značajne. Pod svojim okriljem sada će tako imati Saints Row, Metro, Dead Island, Homefront i druge serijale, uključujući i novi Kingdom Come: Deliverance (ako isti postane serijal). To ih uz Ubisoft čini drugim najjačim izdavačem igara u Europi.

Pošto je THQ Nordic juče najavio kako će sve igre u 2018. biti DRM free, da li to znači i da će Metro: Exodus biti DRM free? Ostaje nam samo da strpjlivo sačekamo i potajno se nadamo!!!

Ne propustite

Poznat datum izlaska za Vampyr

Jedan od naslova koji bi trebalo da obeleži ovo godinu je Vampyr, akcioni RPG iz kuhinje dobro poznatog studija DontNod

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.