Noviteti u Metro Exodusu

Magazin Game Informer u svom 299. broju donosi reportažu o Metro Exodusu, a iz nje smo saznali nekoliko interesantnih detalja o igri. Neke promene smo već naslućivali, no neke će ipak malo iznenaditi fanove serijala.

Za početak, potvrđeno je kako će igra početi u Metrou, ali će se kasnije preseliti u rusku divljinu, izvan Moskve. Radnja će se odvijati tokom perioda u trajanju od jedne godine. Nadalje, potvrđeno je kako će igra imati sporedne zadatke koji će se moći obavljati na svakom nivou.

Sami nivoi biće daleko veći i otvoreniji od onih u Metro Last Lightu. Poređenja radi najveće područje u Last Lightu bilo je otprilike 111×200 metara, dok nas u Exodusu čekaju nivoi veličine 2000×2000 metara. No, vredi napomenuti da se na nivoe nećemo moći vraćati jednom kada ih napustimo, što znači da će se svi zadaci rešavati linearno.

Najveća promena koja se možda neće svideti fanovima serijala biće u valuti igre jer municija u Metro Exodusu više neće biti platežno sredstvo. Umesto njega tražićemo vredne predmete koje možemo kombinovati u korisne stvari, kao u Falloutu.

Neprijatelji će u Exodusu biti brojniji nego u prethodnim igrama te će se pojavljivati zavisno o klimi i području. Srećom, za njih ćemo takođe imati i veći arsenal oružja, od kojeg će se ona osnovna moći nadograđivati sa pet različitih dodataka. Spominju se i poboljšanja u samoj borbi i stealth mehanici, no taj deo nije preterano promenjen.

Uživajte u slikama iz igre!

Ne propustite

Dobra vest: par igara bez DRM zaštite ove godine!

THQ Nordic obećao da će buduće igre koje izlaze ove godine biti bez ikakve digitalne zaštite, što će obradovati mnoge igrače...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.