Dobra vest: par igara bez DRM zaštite ove godine!

Visokobudžetne igre na PC-u se najčešće štite različitim anti-piratskim merama koje u pojedinim slučajevima mogu imati loš uticaj na performanse. Nije čudo da igrači na PC-u vole izraz “DRM-free” s obzirom da označava mogućnost instaliranja igre bez ikakvih drugih propratnih softvera i aplikacija.

Dobra vest za igrače na PC-u je što će barem nekoliko nadolazećih igara u 2018. krenuti DRM-free pristupom. Radi se o DarksidersBioMutantThis is the Police 2 i Fade to Silence naslovima koji će se u izdanju za PC pojaviti odmah i na GOG sajtu. Sve igre imaju istog izdavača tj. THQ Nordic koji očito veruje u njihov uspeh.

Daksiders 3 mislim da ne trebamo da opisujemo, ali u kratkim crtama verujemo da većina nas očekuje ovaj naslov nestrpljivo. Igra je hack’n’slash tipa, prati priču FURY jedne članice od četiri jahača apokalipse, s obzirom da smo u prva dva dela igrali sa drugim članovima, u borbi protiv Sedam Smrtnih Grehova.

This is the Police 2 je miks avanture i upravljanja, a ovog puta nudi neočekivanu mehaniku izvođenja za strateški a i taktički deo igre. Svaki izazov u igri tražiće od igrača punu posvećenost detaljima i uticanje na krajnji ishod igre.

BioMutant je kung fu bajka o fantastičnim stvorenjima. Svet igre biće dosta raznovrstan po pitanju istraživanja, stila igranja kao i raznolikosti likova. Igru režira bivši direktor Mad Max-a i Just Cause serijala. Likove kojima igramo dostupne su razne mutacije (otuda i ime igre) koje unapređuju njihovu sposobnost za stil igranja. Obećavaju 10 sati trajanja igre.

Fade to Silence je nova igra preživljavanja u kojoj igrač preuzima ulogu Ash. Svet je post-apokaliptičnog tipa, zamrznuta prostranstva svuda oko nas, a cilj igre je skupiti što više resursa kako bi preživeli.

Ne propustite

Poznat datum izlaska za Vampyr

Jedan od naslova koji bi trebalo da obeleži ovo godinu je Vampyr, akcioni RPG iz kuhinje dobro poznatog studija DontNod

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.