10 saveta kako brzo napredovati u Overwatch-u

Nema potrebe da objašnjavamo šta je Overwatch i o kojoj se igri radi, ali za one koji nisu upoznati radi se o Blizzardovom prvom FPS naslovu vrlo kompetitivnog duha. Kako igra sama po sebi ima taj takmičarski duh, tako ponekad nailazimo na probleme povećanja svog ranga. Bodove koje skupite se računaju na kraju i odlučuju u koju diviziju ili ligu će vas smestiti i prema tome, dobijate nagrade na kraju sezone.
Da bi ste u Overwatchu uopšte uplivali u tim vodama, prvo morate doći do levela 25, koji je po nalogu Blizzard-a osnovni level za početne igrače koji su spremni krenuti u malo novije, dinamičnije prostore. Nakon što se priključite, ubrzo osetite da je i atmosfera dosta napetija. Nije napeta kao puška, ali dovoljno da ostanete malo isprovocirani sa svim tim svađanjem i toksičnom atmosferom od koje se jednostavno ne možete koncentrisati. No, ipak ima leka, a u ovom tekstu pripremili smo listu saveta uz koje je lakše doći do željenog cilja –  višeg ranga.

1. NE PENJITE SE

Svi mi u kompetitivnom okruženju znamo malo ostati isprovocirani (ili kako to cool deca danas nazivaju “triggered). Iako je vrlo jasno da to u takvim krugovima zna ponekad biti dosta frustrirajuće, ipak morate imati na umu da ste u Overwatchu prvenstveno radi zabave i da pokušate da ostavite dobar utisak na vaše saigrače. Oni će to ceniti, a u najmanju ruku steći ćete naviku samokontrole, koja je krucijalna u ovakvoj igri.

2. PRILAGODITE SE SAIGRAČIMA

U lobby-u ste, čekate na taj zov ranked-a, čujete ga, ušli ste u igricu spremni za pobedu, samo da bi ste shvatili da uopšte nemate složan tim jer je mali Perica odlučio da troluje. Iako ćete se susretati sa ovakvim preprekama većinu svog vremena, nemojte očajavati. Tu ste da se prilagodite vašim saigračima, koliko god vam to teško bilo u početku.

3. IGRAJTE SA KARAKTEROM SA KOJIM SE OSEĆATE VEŠTO

Sa ovime se, naravno, podrazumeva da igrate ono što je u granicama vaših kapaciteta. Ako vaš tim traži od vas da igrate healera, logično bi bilo da uzmete nešto što možete igrati u toj kategoriji. Igranje nečega što i niste baš uvežbali pre ranked mode-a vas može koštati gubitka, a i reporta od strane vašeg tima.

4. UZMITE PAUZU KADA GUBITE

Ako vidite da vam ne ide nakon nekoliko loših mečeva, uzmite pauzu. Čak i pauza od pet minuta može značiti puno za vaše dalje avanture, a i pomoćiće vam da ostanete hladni u kritičnim situacijama tokom meča.

5. SHVATITE DA NE MOŽETE STALNO POBEĐIVATI

Iako ste odigrali solidno ili pak odlično, uvereni ste da možete izvući meč, samo da bi ga na kraju izgubili. U vašem timu imate ukupno šest igrača, a iako vi svakako možete doprineti dobitku vaše partije, ne možete sve sami izvući, koliko god vi to hteli.

6. U ”OVERTIMEU” SE POZNAJU PRAVI JUNACI

Kada su timovi izjednačeni neminovno je da ćete se susretati s ovom poznatom fazom. U Overtimeu primetite da suparnički tim zaista ”podivlja” i da vas namuči da budete izjednačeni ili da izgubite. Trebate odoleti tim napadima koliko možete da bi ste ostvarili pobedu.

7. DRŽITE SE OSNOVA

Jedna od jako bitnih stvari u svemu ovome je upravo ta da se držite navedenih osnova. Pod tim se, naravno, misli da budete blizu svojih saigrača većinu vremena i da ne idete daleko kao guska u magli. Često mi igrači znamo da previdimo naše poduhvate pa završimo, blago rečeno, mrtvi.

8. KOMUNIKACIJA JE KLJUČ

Iako postoji timski chat u kojem možete napisati ono što imate na umu, isto tako postoji i voice chat, u kom možete pričati sa ostalim saigračima iz vašeg tima. Bitno je da govorite u kratkim crtama, jer često igrači pojačaju svoje audio postavke u igrici, što rezultira da vas slabije čuju ako pričate malo poduže. U ovom slučaju, što kraće, to bolje! Još bolja opcija je koristit eksterni program poput Discord-a i sličnih.

9. NE GUBITE NADU

Izabrali ste dobar tim, lepo se složili, krenuli ste veselim duhom, samo da bi izgubili u rekordnom vremenu od suprotnog tima. Iako je šteta da se to dogodi, nemojte gubiti svoju volju za pobedom. Gameovi se inače kreću od 3 pobede te uvek imate priliku za pobedu. Ko zna, možda neko izvede ludi potez i samo to vam osigura zadnju pobedu koja vam treba!

10. ZABAVLJAJTE SE

Najvažnija stvar u svemu ovome je da se prvenstveno zabavite. Overwatch briljira u tome jer vam donosi i zabavu i kompetentnost u istom zamahu. Setite se da kada zaigrate Overwatch da ste tu radi zabave i da vam je cilj ostvariti određeni xy rating kako bi ste bili zadovoljni. Naravno, to ne podrazumeva da se ne držite ovih saveta samo zato što vam se zabavlja, u tom slučaju, preporučujemo Quick Play, gdje vam niko ne bi trebao zadavati probleme.

Ukoliko budete pratili osnove ovih kratkih saveta, trebali bi ste doći do svog zadatog cilja u kratkom vremenu. Ako imate pitanja ili još koji savet koji nismo naveli, slobodno ih uputite kroz komentare!

Ne propustite

Kako overklokovati graficku karticu

Kako “overklokovati” grafičku karticu?

Lagani tutorijal za poboljšanje performansi vaše grafičke kartice, ne poništava garanciju a može dovesti igru iz neigrivog u sasvim fluidno iskustvo igranja!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.